Kuru kayısı

Kayısı Gülgiller familyasından olup 4 ile 6 metre arasında boylarındaki ağalarda yetişir. Kayısı büyüklük olarak cevizden birazda büyük etli, sarı renkli, sert, sulu ve tek çekirdekli olarak yetişmektedir. Beyaz veya pembe renkli çiçeklere sahiptir. Tüm dünyada yetişen kayısı en çok Akdenize kışı olan ülkelerde ve Avrupa, Asya gibi kıtalarda yetiştirilmektedir. Dünya sıralamasında en çok yaş kayısı üretimi yapan ülke %15lik üretimle Türkiyedir. İkinci sıra ispanya ve üçüncü sırada da İtalya gelmektedir. Ülkemizde en çok üretim yapan il ve bölgeler sırasıyla; Malatya, Erzincan, Erzurum, Kars, Iğdır, Muş, Mersin, Hatay ile Marmara ve Ege bölgeleridir. Kayısının çeşitleri; Şam, Şekerpare, İmrahor, Tokatoğlu, Hacıkız, Muhittinbey, Hasanbey ve Darendedir. P, C, B ve A viteminleri bakımından oldukça zengin olan kayısı yaş ve kuru olmak üzere iki şekilde tüketilir. Ayrıca reçeli ve kompostosu da yapılmaktadır. Çekirdeğinden de yağ üretimi yapılabilir.

Kuru kayısı İçin Fiyat Teklifi İste

Yardımcı Olabilir miyiz ? Arayın

+90 533 926 58 58 P.tesi - C.tesi : 09:00 - 18:00