İncir meyvesi tatlı ve lezzetli olduğu için
günümüzde en çok tüketilen ve keyif veren meyveler arasındadır.
Görüntüsü gibi insan sağlığına faydaları da yüzyıllardır dikkat
çekmiştir. Birçok alanda yaygın olarak kullanılan incir mineral,
antioksidan, lif ve vitaminleri bolca içermektedir. Bu meyve ülkemizde
ve Asya da yetişmektedir. Bunu sebebi ılıman iklimleri sevmesidir. Ancak
tadı ve faydaları gün yüzüne çıktığı için Amerika ve Avrupa’da da
yetiştirilmeye başlanmıştır. Günümüzde her evin bahçesinde rahatlıkla
rastlayabileceğiniz bir hal almıştır.
İncir çiğ olarak tüketimi çok yaygındır ve ayrıca
reçel yapında da kullanılmakta ve en çok sevilen reçel türleri
arasındadır. Bol miktarda mineral, besin ve vitamin içeren incir meyvesi
ayrıca C vitamini açısından da oldukça iyi bir kaynaktır. İçeriğinde
neredeyse B gurubu bütün vitaminleri ve K vitaminini barındırır. Çok az
miktarda yağ içerir ve lif bakımından zengin bir kaynaktır. İncir ağacının yaprakları ise cilde temas ettiğinde ısırgan otu gibi tahriş, kızarıklık ve kaşıntı gibi problemler doğurabilmektedir.